Ajankohtaista


Kevättalkoot Kivikirjalla 21.5.2022
Kivikirjan kevättalkoot järjestetään lauantaina 21.5. klo 10 alkaen. Tarjolla haravointia ja muuta kevyttä kenttäaskaretta.
Tarjolla myös pikkusuolaista, pullakahvit ja makkaranpaistoa. Tervetuloa joukolla laittamaan yhteinen kesäpaikkamme käyttökuntoon!
Lataa flaijeri työpaikkasi ilmoitustaululle.

JKY:n hallituksen kokous 10.6.2022
Seuraava hallituskokous pidetään perjantaina 10.6. klo 17 alkaen Kivikirjalla. Paikalle ovat tervetulleita myös JKY:n pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut. Lisäksi laajennettuun kokoukseen pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut voivat kutsua varahenkilöitään.
Kyyti järjestetään tarvittaessa. Tarjolla pizzaa, salaattia ja pullakahvit sekä sauna ja virvokkeita. Ilmoittautumiset 7.6. mennessä Paula Toivoselle, paula.toivonen(ät)kolumbus.fi. Ilmoita kyytitarpeesta ja mahdollisista ruokarajoitteista.

Ulkoilutapahtuma ja pilkkikisat Kivikirjalla 5.3.2022
Tapahtumaan osallistui 18 kävijää ja pilkkikisaan kuusi. Kahvila kotiruoka hoiti viimeisen kerran tarjoilut, koska Siru jää eläkkeelle. Tarjolla oli sämpylät ja kahvit, hernekeittoa ja makkaranpaistoa grillikodalla.
Tulokset:
Naiset: Leena Reho 2990 g, Laila Laitiolampi 2980 g.
Miehet: Ari Liukkonen 4105 g, Jorma Roisko 1980 g, Aimo Montonen 1330 g, Pasi Jämsen 1075 g.
Kuvia katsottavissa JKY:n Facebook-sivulla.

Autetaan lapsia ja perheitä
Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistys tuomitsee Venäjän laittoman hyökkäyksen Ukrainaan ja iskut siviiliväestöä vastaan. Monien ay-toimijoiden tapaan myös JKY tukee rahallisella lahjoituksella sodan uhreiksi joutuneita lapsia ja perheitä. Samalla yhdistys kannustaa jäseniään lahjoittamaan tunnettujen avustusjärjestöjen kautta, esimerkiksi Unicef, SPR ja Pelastakaa Lapset.

Media- ja painoalalle sopimusratkaisu
Media- ja painoalalle on hyväksytty uusi työehtosopimus ajalle 1.3.2022–29.2.2024. Sopimuskausi on 1 + 1 vuotta.
Palkkoja korotetaan 1,2 prosentin suuruisella yleiskorotuksella ja yrityskohtaisella erällä, jonka suuruus on 0,8 prosenttia. Mikäli erän käytöstä ei paikallisesti sovita 15.5.2022 mennessä, 0,4 prosenttia jaetaan työnantajan päättämällä tavalla ja 0,4 prosenttia yleiskorotuksena.
Vähimmäispalkkoja korotetaan kahdella prosentilla. Vuoro-, ilta- ja yötyölisiä korotetaan 1,6 prosentilla.
Mikäli toisen vuoden korotuksista ei päästä sopimukseen, päättyy sopimus 28.2.2023, ellei toisin sovita. Työehtosopimuksen kautta tulevasta alan erillinen tasoitusvapaa (talvilomaosuus) joka on annettu vähintään viiden päivän yhdenjaksoisena vapaana, siirtyy jos työntekijä on loman alkaessa työkyvytön. Lomautusilmoitusaika muuttuu jatkossa vähintään viideksi päiväksi.
Lisätietoja liiton verkkosivuilla.

Uudet verkkosivut avattu
JKY:n uudelle alustalle päivitetyt kotisivut on avattu. Sivuja on selkeytetty, jotta jäsenet löytävät tarvitsemansa tiedon helpommin. Myös toiminnallisuutta ja tietoturvallisuutta on parannettu. Ainakin aluksi kuvagalleriat julkaistaan JKY:n Facebookissa, jossa niitä pääsee katselemaan, vaikka ei olisikaan itse somessa.

JKY:n kuvahaku
Onko sinulla paperikuvia, filminegoja tai digikuvia vuosien varrelta? JKY:n tai liiton tilaisuuksista, graafisen alan työpaikoilta Jyvässeudulta, koulutus-, kokous- tai huvireissuilta?
JKY täytti viime vuonna 125 vuotta ja kaipaa kuvia yhdistyksen historiasta juhlajulkaisuun. Perustamisvuoden 1896 ja juhlavuoden 2021 väliltä löytyy varmasti paljon arvokasta kuvamateriaalia julkaistavaksi ja arkistoitavaksi. Jos mahdollista kuvien mukaan toivomme tietoja missä ja milloin kuva on otettu, ketä kuvassa on ja kuka on kuvaaja. Ilman kaikkia tietojakin otamme mielellämme kuvia mukaan julkaisuun.
Ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtaja Paula Toivoseen ja sovitaan kuvien lainaamisesta ja toimitustavasta. Puh. 040 725 2070 tai paula.toivonen(ät)kolumbus.fi.

JKY:n toimisto
Toiminnan rahoittamiseksi JKY:llä ei ole enää toimistoa Järjestöjen talolla ja hallituksen sekä jäsenkokousten pitopaikat ilmoitetaan kutsujen yhteydessä.

Teollisuusliitto

Teollisuusliiton ajankohtaiset uutiset.

SAK

SAK:n ajankohtaiset uutiset.

Kansan Uutiset

Kansan Uutisten ajankohtaiset uutiset.

Demokraatti

Demokraatin ajankohtaiset uutiset.
© Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistys ry 2022