Ajankohtaista


Autetaan lapsia ja perheitä
Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistys tuomitsee Venäjän laittoman hyökkäyksen Ukrainaan ja iskut siviiliväestöä vastaan. Monien ay-toimijoiden tapaan myös JKY tukee rahallisella lahjoituksella sodan uhreiksi joutuneita lapsia ja perheitä. Samalla yhdistys kannustaa jäseniään lahjoittamaan tunnettujen avustusjärjestöjen kautta, esimerkiksi Unicef, SPR ja Pelastakaa Lapset.

Media- ja painoalan palkankorotukset
Media- ja painoalalle on hyväksytty uusi työehtosopimus ajalle 1.3.2022–29.2.2024. Sopimuskausi on 1 + 1 vuotta.
Palkkoja korotetaan 1,2 prosentin suuruisella yleiskorotuksella ja yrityskohtaisella erällä, jonka suuruus on 0,8 prosenttia. Mikäli erän käytöstä ei paikallisesti sovita 15.5.2022 mennessä, 0,4 prosenttia jaetaan työnantajan päättämällä tavalla ja 0,4 prosenttia yleiskorotuksena.
Vähimmäispalkkoja korotetaan kahdella prosentilla. Vuoro-, ilta- ja yötyölisiä korotetaan 1,6 prosentilla.
Mikäli toisen vuoden korotuksista ei päästä sopimukseen, päättyy sopimus 28.2.2023, ellei toisin sovita. Työehtosopimuksen kautta tulevasta alan erillinen tasoitusvapaa (talvilomaosuus) joka on annettu vähintään viiden päivän yhdenjaksoisena vapaana, siirtyy jos työntekijä on loman alkaessa työkyvytön. Lomautusilmoitusaika muuttuu jatkossa vähintään viideksi päiväksi.
Lisätietoja liiton verkkosivuilla.

Uudet verkkosivut
JKY:n uudelle alustalle päivitetyt kotisivut on avattu. Sivuja on selkeytetty, jotta jäsenet löytävät tarvitsemansa tiedon helpommin. Myös toiminnallisuutta ja tietoturvallisuutta on parannettu. Ainakin aluksi kuvagalleriat julkaistaan JKY:n Facebookissa, jossa niitä pääsee katselemaan, vaikka ei olisikaan itse somessa.

JKY:n kuvahaku
Onko sinulla paperikuvia, filminegoja tai digikuvia vuosien varrelta? JKY:n tai liiton tilaisuuksista, graafisen alan työpaikoilta Jyvässeudulta, koulutus-, kokous- tai huvireissuilta?
JKY täytti viime vuonna 125 vuotta ja kaipaa kuvia yhdistyksen historiasta juhlajulkaisuun. Perustamisvuoden 1896 ja juhlavuoden 2021 väliltä löytyy varmasti paljon arvokasta kuvamateriaalia julkaistavaksi ja arkistoitavaksi. Jos mahdollista kuvien mukaan toivomme tietoja missä ja milloin kuva on otettu, ketä kuvassa on ja kuka on kuvaaja. Ilman kaikkia tietojakin otamme mielellämme kuvia mukaan julkaisuun.
Ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtaja Paula Toivoseen ja sovitaan kuvien lainaamisesta ja toimitustavasta. Puh. 040 725 2070 tai paula.toivonen(ät)kolumbus.fi.

JKY:n toimisto
Toiminnan rahoittamiseksi JKY:llä ei ole enää toimistoa Järjestöjen talolla ja hallituksen sekä jäsenkokousten pitopaikat ilmoitetaan kutsujen yhteydessä.

Teollisuusliitto

Teollisuusliiton ajankohtaiset uutiset.

SAK

SAK:n ajankohtaiset uutiset.

Kansan Uutiset

Kansan Uutisten ajankohtaiset uutiset.

Demokraatti

Demokraatin ajankohtaiset uutiset.
© Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistys ry 2022