Ajankohtaista

Eläkeläistapahtuma Kivikirjalla 10.8.2019

JKY järjestää taas perinteisen eläkeläistapaamisen Kivikirjalla lauantaina 10.8. alkaen klo 10. Tarjolla ruokailu, kahvit ja rentoa seuraa.

Ilmoittautumiset sekä tiedot ruoka-aineallergioista ja kyytitarpeesta 1.8.2019 mennessä Heikki Salomaalle puh. 040 5128157 tai sähköpostilla. Tervetuloa!


JKY:n toimintakertomus vuodelta 2018

JKY:n kevätkokous 24.4.2019 hyväksyi yhdistyksen toimintakertomuksen vuodelta 2018 ja vahvisti tilinpäätöksen. Kertomus on luettavissa pdf:nä ja sitä jaetaan myöhemmin painettuna versiona työpaikoille.

Kokous päätti että tulevaisuudessa JKY:n hallituksen myöntämät kurssiapurahat maksetaan neljännesvuosittain, jotta ilmoitukset tulorekisteriin voidaan niputtaa. Lisäksi päätettiin ettei Kivikirjalla järjestetä kevättalkoita, koska tontille palkataan touko–elokuuksi talonmies, jota Kivikirja-toimikunta avustaa.


Työttömällä on nyt mahdollisuus kerryttää aktiivisuutta verkkokursseilla

Teollisuusliitto lisää ns. aktiivimallin ehdot täyttävää koulutusta työttömille tarjoamalla kursseja myös verkossa. Osallistumalla verkkokursseille työtön välttyy aktiivimallin työttömyyspäivärahaleikkurilta. Lisätietoja liiton sivuilla.


Teollisuusliiton jäsenristeily 7.–8.9.2019

Teollisuusliiton jäsenristeily järjestetään Silja Europalla Helsingistä Tallinnaan 7.–8.9. Risteily lähtee lauantaina 7.9. kello 18.30. Takaisin Helsingissä laiva on sunnuntaina 8.9. kello 16.

Lisätietoja Teollisuusliiton sivuilta. JKY:n jäsenet voivat varata matkansa itse ja JKY avustaa myöhemmin kuittia vastaan 50 euroa/risteilevä jäsen. Yhdistys ei järjestä omaa kuljetusta.

Avustuksesta lisätietoja JKY:n puheenjohtaja Paula Toivoselta sähköpostitse tai puh. 040 725 2070.


Media-ja-painoalan työntekijöiden palkankorotukset

Henkilökohtaisia palkkoja korotetaan 0,8 prosentin suuruisella yleiskorotuksella 1.4.2019 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta.

Yrityskohtaisen erän suuruus on 0,4 prosenttia ja se lasketaan työntekijöiden yleiskorotuksella korottamattomien tammikuussa 2019 maksettujen henkilökohtaisten palkkojen summasta.

Erän käytöstä ja jakoperusteista neuvotellaan ja pyritään sopimaan paikallisesti. Mikäli erän käytöstä ei sovita 15.3.2019 mennessä, työnantaja päättää sen jakamisesta.

Vähimmäispalkkoja korotetaan 0,8 prosentilla. Vuoro-, ilta- ja yötyölisiä sekä perehdytyslisää korotetaan 1,2 prosentilla.


Kivikirjan avaimet

Kahvila Kotiruoka Seppälässä (Ahjokatu 12) jakaa Kivikirjan avaimia JKY:n jäsenille liiton jäsenkorttia näyttämällä. Huom! Avaimia ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle. Mikäli mökillä vierailee yhdistyksen ulkopuolisia, on paikalla oltava aina joku JKY:n jäsen, joka myös vastaa vieraistaan.

Perinteikäs lounas- ja pitopalvelu Kahvila Kotiruoka on JKY:lle tärkeä yhteistyökumppani, joka yleensä hoitaa yhdistyksen tilaisuuksien maittavat tarjoilut ja kannustammekin JKY:n jäseniä käyttämään Kotiruuan hyvän hinta-laatusuhteen omaavia palveluita. Lisätietoja Kotiruuan nettisivuilta.


Fraktuura-kerhon kokoukset vuonna 2019

JKY:n eläkeläiskerho Fraktuura kokoontuu JKY:n toimistolla Järjestöjen talolla (Kalevankatu 4, 2. krs) kerran kuukaudessa maanantaisin kello 14 alkaen. Tarjolla kahvit ja hyvää seuraa.

Syyskauden kokouksista ilmoitetaan myöhemmin.


Vaihda Loimaan kassasta oikeaan liittoon ja ammattiosastoon

Työnantajien ylläpitämä Yleinen työttömyyskassa YTK eli ns. Loimaan kassa ei ole ammattiliitto. Sen tarkoitus on vain heikentää työntekijöiden oikeuksia, työehtoja ja edunvalvontaa. Liity oikeaan sinun etujasi ajavaan ammattiliittoon Teollisuusliiton sivuilla.

 Liity JKY:n ja Teollisuusliiton jäseneksi helposti liiton verkkosivuilla.