Ajankohtaista

Ajankohtaiset uutiset yhdistyksen toiminnasta ja jäsentapahtumista

Ulkoilutapahtuma ja pilkkikisat la 16.3.2024
JKY järjestää ulkoilutapahtuman ja pilkkikisat Kivikirjalla lauantaina 16.3. klo 10 alkaen.
Tarjolla aamupalaa, ruokailu ja pullakahvit. Ilmoittautumiset 13.3. mennessä Paula Toivoselle puh. 040 725 2070, paula.toivonen(ät)kolumbus.fi.

Lataa ja tulosta flaijeri työpaikkasi ilmoitustaululle tästä >>

Media- ja painoalan työehtosopimus

Media- ja painoalan kaksivuotinen työehtosopimus on voimassa 9.3.2023–28.2.2025 välisen ajan. Työehtosopimuksen mukaiset palkankorotukset muodostuvat 5,5 prosentin yleiskorotuksesta, 0,5 prosentin paikallisesta erästä sekä 400 euron kertaerästä.
Henkilökohtaista palkkaa korotetaan 1.6.2023 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta lukien 3,35 prosentin yleiskorotuksella. Vuonna 2024 yleiskorotuksen suuruus on 2,15 prosenttia ja se maksetaan 1.6.2024 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta lukien. Helpotuksena talven aikana korkeiksi kohonneisiin kustannuksiin maksetaan kertakorvauksena 400 euroa. Erä tulee maksuun huhtikuussa 2023.
Vuoden 2024 palkankorotuksiin sisältyy 0,5 prosentin yrityskohtainen erä. Mikäli erän jakamisesta ei löydetä yksimielisyyttä, jaetaan erä työnantajapäätöksellä. Erä maksetaan yleiskorotuksen kanssa samana ajankohtana 1.6.2024 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta.
Taulukkopalkat nousevat molempina vuosina yleiskorotuksen verran eli yhteensä 5,5 prosenttia kahden vuoden sopimuskaudella. Samoin työehtosopimuksen lisät nousevat molempina vuosina yleiskorotuksen verran.
Lisätietoja liiton sivuilla.

JKY:n 125-vuotiskuvahistoriikki
Yhdistyksen painettu kuvahistoriikki vuosilta 1896–2021 on julkaistu ja sitä jaetaan työpaikoille ja yhteistyökumppaneille. 60-sivuinen julkaisu on tilattavissa postikulujen hinnalla tai ladattavissa PDF-tiedostona.

Kivikirjan sähköt
Huomio Kivikirjan käyttäjät. Sähkön hinta on noussut, joten muistetaan Kivikirjalta poistuttaessa laittaa lämpöpatterit ja muut sähkölaitteet pois päältä, kiitos.

Autetaan lapsia ja perheitä
Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistys tuomitsee Venäjän laittoman hyökkäyksen Ukrainaan ja iskut siviiliväestöä vastaan. Monien ay-toimijoiden tapaan myös JKY tukee rahallisella lahjoituksella sodan uhreiksi joutuneita lapsia ja perheitä. Samalla yhdistys kannustaa jäseniään lahjoittamaan tunnettujen avustusjärjestöjen kautta, esimerkiksi Unicef, SPR ja Pelastakaa Lapset.
Teollisuusliiton ajankohtaiset uutiset.

SAK:n ajankohtaiset uutiset.
Kansan Uutisten ajankohtaiset uutiset.
Demokraatin ajankohtaiset uutiset.