Jäsenedut


Kurssiapurahat

JKY maksaa ay-toimintaan liittyvistä kursseista, koulutuksista tai tilaisuuksista kurssiapurahaa 15 euroa/päivä. Järjestäjänä voi olla JKY, Teollisuusliitto, SAK, TSL, KSL tai muu vastaava taho. Mikäli järjestäjän toimesta maksetaan päivärahaa, yhdistys ei maksa kurssiapurahaa. Tarkempia tietoja avustusohjesäännössä.

Apurahaa voi hakea alla olevalla lomakkeella. Viestiosaan omat tiedot: osoite, henkilötunnus ja pankkiyhteys. Lisäksi kurssin tai tapahtuman nimi, järjestäjä sekä paikka ja aika.

Yhteyslomake

Lomatuki
Yhdistys maksaa jäsenilleen lomatukea 50 euroa kotimaan lomakohteessa vietetystä liiton tukemasta tai vastaavasta vähintään viiden vuorokauden mittaisesta kuntoremonttilomasta ja kuntoremonttiloman treffiosasta maksettua tositetta vastaan. Maksetaan vain kerran kummastakin asianomaiselle henkilölle.

Kerhojen avustus
Yhdistyksen alaisten kerhojen toimintatapahtumien raha-anomukset käsitellään aina hallituksessa kerhon lähettämän anomuksen perusteella. Varoja myönnetään ensisijaisesti ay-toimintaa edistäviin tarkoituksiin.
Tarkempia tietoja avustusohjesäännössä.

Tärkein jäsenetu on liiton neuvottelema työehtosopimus ja mm. ilmainen oikeusapu. Katso lisäksi Teollisuusliiton muut jäsenedut esimerkiksi vakuutuksista, koulutuksista, mökkilomista, kulttuuri- ja harrustoimintatuista, alennuksista jne.

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry järjestää tuettuja työkykyä ja terveyttä edistäviä hyvinvointijaksoja SAK:laisten, STTK:laisten ja akavalaisten ammattiliitojen työikäisille aikuisille ja heidän perheilleen.
Jaksoja toteutetaan suomalaisissa hotelleissa, lomakeskittymissä, terveyskylpylöissä ja urheiluopistoissa eri puolilla Suomea. Jaksoille haetaan sähköisessä hakujärjestelmässä ja osallistumisesta maksetaan vain edullinen omavastuuosuus. Lisäksi JKY maksaa jäsenilleen lomatukea.